Måndagsbarn

Hej hopp i hallonskogen. Nått skumt har hänt med mig kropp, jag är konstant trött. Kanske har de me o göra att jag bara sover cirka fem timmar per natt. Jag totalslockna i sex timmar i soffan igår. Hade massa missade samtal och sms men jag har inte hört ett ljud.
Idag var det en ny vecka och den kommande ser spännande ut. Ikväll får jag fyrfaldigt besök och även nattgäst. Kan de bli bättre?!
Sen är det Apu och jobb som gäller för hela slanten. Ledig på valborg så blir kanske slottsskogen då. Sen är det dags för ännu en vaccination på fredag, håller tummarna för att ugglan inte är där.

Idag har varit en tuff dag, nog den tuffaste förutom dagarna precis efter Peter hade åkt. Känns som om jag har försummat honom lite och det har inte alls varit min mening. Ibland är det lättare att koppla bort och fokusera på annat. Dock vill jag inte göra nått som gör honom ledsen eller nått som får honom att tror att jag inte bryr mig. Lätt att glömma att den andra också faktiskt också saknar och bara köra sin egen väg. Förlåt Älskling. Jag står bakom dig, alltid!

Nu ska jag peppa upp humöret med att ta en kall öl och lyssna på nya favorit låten: T.I feat Justin timberlake - dead and gone

Jaha då ...

Jaha då har ännu en vecka gått. Vart tar de vägen?
Igår hade Peter varit på vift i fem veckor. Jag tog min första dos av vaccinationssprutor i fredags. Det var helgalet. Läkaren hatade mig från första sekund, hon tyckte jag var dum i huvudet som inte kunde säga exakt vilka länder jag kommer vistas i. Att jag inte visste om jag hade tagit vaccin mot polio var en dödssynd. Jag och Liv försökte tappert hålla oss för skratt och till slut fick vi komma in till sköterska som förövrigt var en gammal väns syster. Hon var snäll mot mig och det var nära att jag kammade åt mig ett klistermärke.

Var ju på ÖIS-AIK i torsdags också. AIK vann såklart ;) NU leder vi serien. Jag träffade en riktigt grym tjej som var på sin första match. Elin heter hon. Tror jag har en tendens till att träffa grymma tjejer på AIK matcher, Becca, Nelson och nu Elin.
Fick ett sms av Elin igår i allafall, där hon undrade om jag ville följa med och grilla på kvällen. Självklart sa jag ja som älskar att umgås med nya människor. André följde med och vi hamnade vid röda sten. Helt otrolig utsikt, vi hade en mysig eftermiddag. Lägger upp ett filmklipp här nedanför.

Praktiken går galant förresten. Jag imponerar stort när jag dansar fram i korridorerna.

Och så höjdpunkten, MUSIKTÄVLINGEN. Väntar fortfarande på förra tävlingens låttitel. Hurry hurry. Här kommer dagens:


Jag mötte henne när jag var tre år gammal
och det jag älskade mest var att hon hade så mycket soul
Hon sa ursäkta lilla grabben jag vet att du inte känner mig
men mitt namn är Windy och jag gillar att blåsa på träd
och från den stunden så kommer jag aldrig ignorera henne.
Niggers kommer från andra städer och jag gillar att visa upp henne
Dom gillar att spela tuffa och hon sätter dem på plats.
'




.

..

Musiktävling

Nu var man äntligen hemma igen, trött som bara den. Haft en urmysig dag hemma hos Lajf, med stuvade makaroner och falukorv. Lyx!
Tänkte testa nått nytt här i bloggen får se om ni tycker det är bra eller anus. Jag kommer välja ut en låt, antingen svensk eller engelsk. Sen kommer jag att översätta texten i första versen och så ser vi hur stort musikförråd ni har. (OBS! tro inte jag ska göra det lätt för er genom att bara ta låtar ur mina favoritgenrer ;) )


Jag vill inte prata om sakerna vi har gått igenom.
Även om det gör ont, så är det historia nu.
Jag har spelat alla mina kort, du också.
Det finns inget mer att säga, inga mer ess att spela.


Första dagen avklarad.

Igår var första dagen på min APU, gick hur bra som helst. Vill gå dit idag igen men idag är det betaljobbet som gäller ;) Fick vara med om mycket första dagen och fick göra mycket. Ibland får man ju handledare som vill att man bara går bredvid i några dagar innan man får testa saker men jag har fått en toppenbra som låter mig försöka. Jag tror hon blev nöjd över mig på min första dag och sa till och med "Det är en stor skillnad på att ha en elev som är 19 och en som är som du" Värmde i hjärtat. Eftersom vi var på en föreläsning om kommunikation med jobbet i måndags så kan det väl inte ha gått annat än bra.

Igår var det också exakt en månad sen Peter åkte, de har gått förvånansvärt fort. Är tråkigt att inte ha honom hemma men när jag tänker på hur bra han har det och att han är med människor han tycker om som blir det lite lättare. Sen är det ju faktiskt inte så länge kvar tills jag själv är nere i värmen med honom. Cant wait.

Haft en dundervecka den senaste veckan. Umgås med härliga människor och skrattat så jag har träningsvärk i både käkarna och magen. Fredagen var en toppendag, det säger sig väl självt när man kommer hem halv åtta på morgonen. Tack alla som var med.
Imorgon kommer AIK till götet, jag ska försöka gå på matchen men svårt när man försöker spara pengar. Vi får helt enkelt se hur det blir. Kan dock konstatera att våran spelarbuss är så mycket snyggare än IFKs. När jag gick hem från APUn igår kom den och körde förbi utanför mig. Förstod inte att det var deras buss förrens jag såg röven på den. Där satt IFK emblemet.

Idag står det duktigdag i allmanackan och den sätter igång klockan 11 med tvättning. HURRA!
Mina tankar går speciellt till Lajf just nu, Du är en grym människa och inget kan stoppa dig.
Hopp och hej.

drömmar

Hej och hå vad längesen jag uppdaterade bloggen. Känns som den senaste veckan har flygit förbi. Hade världens roligaste fredag och igår var inte fy skam det heller. Idag ska jag göra min första dag på APUn, är lite bakfull så ska knalla till grannen och sno några huvuvärkstabletter tänkte jag. Haft väldigt konstiga drömmar i natt om elaka män, trafikolyckor och övergivna barn så de är inte mycket som kommer fram i tankarna just nu. Jag försöker i kväll igen.. Ha en trevlig dag trots det gråa tråkiga vädret,

Wiiiho

Jag lyckades. grymt av mig, så därför kommer två till. Kör en redig uppdatering på tisdag, Imorgon är en fylld dag: Praktik, planeringsdag, after work med jobbet och sist men inte minst ÖVERRASKNING!




Liv på stan när vi ska dricka öl och jag är självklart lika klumpig som vanligt .. =/





Premiären 2009. Älskade AIK, vilken känsla.

DÅ försöker jag

Jag gör ett försök med att lägga upp ett videoklipp från vår lilla mysdag på gården. Wish me luck ;)


En vanlig onsdagskväll

Det ser ut som det gör ungefär 70% av tiden hemma hos mig. STÖKIGT! Sitter här och klagar på msn att det är en sån tråkig kväll, inget händer. Egentligen händer det massor, disken skriker "TVÄTTA MIG" i köket, kläderna på golvet kryper sakta mot tvättkorgen och sakerna som ska vara på sminkhyllan vill inte ligga på golvet mer. Men det räcker inte för mig! Jag vill att det händer nått äventyrligt. Jag vill att någon ringer på min dörr och säger:  "kom nu Tebbe, vi ska ut på hajk"  eller vad fan som helst?! under tiden får någon gärna städa också. Tack på förhand!

Nyförälskad.

Vilken flyt man kan ha då. I natt var första natten som jag sov gott sen jag kom hem från stockholm. Vaknar och ser den lilla ettan hoppa upp och ner på skype. Blir alldeles till mig och klickar snabbt upp rutan. Missat samtal från Peter, skyndar mig att ringa upp och han svarar. Jag blir nyförälskad på nytt av en kvarts samtal med den mannen. Han har det bra och lever det goda livet på en ö i fillippinerna. Han har skaffat en dvärgkompis. Efter en kvart bröts samtalet då de bara har på elen tre timmar per dygn?!??! Hur skulle vi internetberoende svenskar klara av det?
När dagen börjar så kan den ju inte bli annat än bra! Som pricken över i:et ramlar ett mail in från csn som har godkänt mitt studielån. Sen har jag visning på tvåan i helgen. Det går bra nu..

RETTIB ATTIF

Känner mig lätt sviken nuförtiden, brukar kunna skaka av mig små saker ganska lätt. Vet inte vad som ändras, kanske är jag allmänt sårbar nu när man känner sig lite ensam. Fast vissa saker som händer och sker skulle jag inte skaka av mig om det hände annars heller. Blir trött på människor som alltid sätter sig själv i första hand och sina vänner i andra hand. Självklart ska man ta hand om sig själv i första hand men ibland får man se sig runt omkring och se efter hur ens vänner mår. Behöver man såna vänner i sitt liv?! Antagligen inte, kanske dags att sätta mig själv i första hand!


Kalmar-AIK

Idag är det dags för AIK att möta Svenska mästarna, Kalmar. Jag sitter här hemma i Göteborg och surar över sj´s tågpriser. Nära 500 kronor för att åka rakt över landet. Funderar på att laga punkteringen på cykeln och ta den i stället. Tyvärr sitter inte kunskaperna av cykellagning från träslöjden kvar i minnet. Jag får helt enkelt fjäska för alla på Facebook och hoppas att någon snäll själ kör mig till kalmar. Tyvärr så tror jag inte oddsen är så stora så blir nog till att sitta på en pub någonstans och heja fram älskade AIK.

Är också jäkligt trött på distans förhållande och taskig internetuppkoppling. Jag har inte pratat med Peter sen förra måndagen och det känns väldigt tomt. Tufft att inte känna sig besviken och sur fast jag vet att det inte är hans fel. Han ligger nog säkert på en paradisö med en kall öl i ena handen, en cigg i den andra och mig i tankarna. Fillippinernas internet anslutning är ett hån mot 2000 talet så tänker därför ta ett jobb på BBB för att lista ut hur jag lättast kan gräva upp deras ledningar och sedan transportera ner dem till fillippinerna.


Diciplin?

Inte likt mig att sitta inne och blogga en solig eftermiddag och egentligen ska jag väl inte göra det heller. Omvårdnadsboken tittar envist och argt på mig. Jag finner ingen insperation alls till att plugga just nu. Låt det regna, låt mig få en grym idé om vilken fallbeskrivning jag ska välja eller så kan jag ju bara ta mig i kragen?! På en skala från ett till tio är veckans kapitell i boken ungefär en tvåa. Sondmatning hit och CT dit. Solen utanför får mig att vilja springa barfota i slottsskogen medans köttet får färg på grillen...

Vilken härlig helg..

Påsken hälsar på och solen likaså. Underbart att vakna med blå himmel och strålar som kikar in bakom gardinerna. Jag mår som bäst just nu och det känns som om inget kan stoppa mig. I fredags tog jag med skolboken ut på gården och satt i solen och läste. Efter en stund kom Simeon (grannen). Vi satt o tjötade och försökte höra musiken på laptopen när bilarna gasade förbi. Insåg snabbt att det var dömt till att misslyckas så vi fick en fixidé. Bar ut hans högtalare på gården och drog el från mitt köksfönstret. Vi drog på musiken och snart var hela gården samlade. Vi drack lite öl, spelade badminton och njöt av solen. Underbart!

Lördagen började med en tripp ner på stan med Lajf, vi mötte upp Julia och shoppade lite. Sen tog vi turen förbi storan, köpte en glass och duktiga Tebbe hade med sig högtalare till telefonen. Så där låg vi på gräsmattan vid älven en solig lördags eftermiddag med Ted gärdestads röst som talade om vilken härlig dag det var.
På kvällen kom duktig-genen i mig fram och jag gjorde allt helgjobb. Idag jobbar jag min sista "riktiga" dag på sex månader MINST! Hur Underbart är inte det då?!?! När jag kommer hem ska inlämningsuppgiften till skolan göras klart och sen blir det till att njuta av mitt totalt GRYMMA liv!

Kärlek till alla er som förgyller mina dagar. Ni är tammefan BÄST!

Maskinvasion

Kanske bör sägas att mitt frekventa bloggande är endast för att underhålla Becca på tåget mot västkustens klippor.

Men kan ju även passa på att berätta om mitt väldigt allvarliga problem som uppstår på våren varje år. Nej jag pratar inte om pollen utan dem där förjävliga små maskarna som är ÖVERALLT så fort det blir lite fuktigt i marken. Jag har haft fobi för maskar sen 6års åldern då en pojke (har säkert i senare år fått någon diagnos) kastade en daggmask i mitt fina lååånga hår. Masken trasslade in sig och det krävdes tre fröknar för att få bort den envisa saken. Sen dess har åsynen till och med bara prat om maskar fått håren på min kropp att stå rakt upp.

Så i morse när jag vaknade blev jag väldigt glad över att det hade slutat regnat och packade väskan för att ta mig till jobbet. Knallar mot spårvagnen med volymen på högsta volym i ipoden då ser jag plötsligt en torkad mask ligga ensam på väggen. Jag hånskrattar högt och elakt och tänker att det här blir nog en bra dag. Två meter till och jag ser nått suspekt röra sig på marken, inser ca 0.5 meter ifrån att det är en LEVANDE mask. Jag hoppar snabbt till höger och tänker pust nu är jag räddad. Kollar försiktigt fram över asfalten och inser att det ligger en miljon maskar framför mig, serious det är bara utanför mig som en miljon maskar samlas för stormöte en april morgon klockan åtta. Ögonen tåras och jag försöker lyssna på winnerbäcks ord så gått det går men tårarna kommer i allafall. Skyller mina rödsvullna ögon på pollen för chefen. Hon tittar lite misstänktsamt på mig så jag drar snabbt vidare mot kaffe automaten med blicken fäst mot marken, för vem vet? De jävlarna kanske följde med in.

Gårda vs Torslanda

Livet i torslanda! Just nu sitter jag och jobbar? i torslanda. Tittar ut genom fönstret och undrar om alla i den här stadsdelen går och lägger sig klockan åtta. Allt som hörs utanför är ljudet av ett flygplan som lyfter mot skyarna iväg från säve flygplats. Sitter i en mångmiljon villa och undrar vem fan som betalar mer än femtio kronor för den här blå klossen. För det är så alla hus här ser ut, som blå legoklossar. Gatan har wisteria lane känsla då den svänger fint och husen bildar en elegant båge. På innersidan av bågen finns en stor gräsmatta och mitt på gräsmattan är en damm placerad. Alldeles lagom djup för att barnen ska få en trevlig drunkupplevelse om de trillar i.

Tacka vet jag Gårda, där motorvägen viner utanför sovrumsfönstret och elkablarna hänger på utsidan av husen. Och de ska riva vackra gamla gårda säger tidningarna?!

http://bevaragarda.blogspot.com/



Gårda



Torslanda (en liknande kloss som jag sitter i)

då var det dags igen..

För lite tycka synd om sig själv tid.
Sitter här hemma och tänker på allt jag och Peter gjort. För er som inte vet så bodde jag och Peter grannar här i gårda. Jag hade lite förkrök hemma hos mig och han likaså. Jag gick ut o ropa över grabbarna till mig och så sattes det igång. Vi umgicks inte särskilt mycket efter det, tog någon cigg på gården och pratade kärleksbekymmer. Han hade sina och jag hade väl mina.

I slutet av sommaren började vi umgås dagligen och så fort jag inte var med Peter så ville jag ringa honom och berätta vad jag var med om. En dag efter jobbet bad Peter mig komma hem till honom. Jag var allmänt sur och ville göra något kul. Vi skrev upp sex alternativ på en lapp, slog en tärning och såg vad det blev. Nr 4 som tärningen visade var alternativet "ta på er det fulaste ni äger och gå ut på krogen" Vi gjorde som lappen sa och när vi står hemma i mitt sovrum och plockar ut fula kläder säger Peter helt ut i intet. "Tebbe, jag har känslor för dig" 
Finns ingen som Peter, han är guldramen runt mitt liv. Mitt hjärta slår dubbla slag när jag inser hur mycket jag älskar honom.

Så nu har Peter i allafall gett sig iväg ut i vida världen för att resa och jag är kvar två månader här hemma innan det är dags för mig. Det är väldigt påfrestande psykist och fysiskt att ha den man älskar på andra sidan jorden men också väldigt nyttigt. Jag har bestämt mig för att löpa linan ut...

http://teider.blogspot.com

Oceans apart, day after day 
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain
If I see you next to never
How can we say forever

















Wherever you go






Whatever you do I will be right here, waiting for you
Whatever it takes Or how my heart breaks
I will be right here, waiting for you






I took for granted, all the times
That I thought would last, some how
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' crazy
Wherever you go Whatever you do
I will be right here, waiting for you
Whatever it takes Or how my heart breaks
I will be right here, waiting for you

I wonder how we can survive This romance
But in the end, if I'm with you I'll take the chance


Snabb uppdatering

Nu är jag hemma igen. Känns som jag lämna halva hjärnan kvar i sthlm. Vet inte hur detta ska gå då jag har en hel lista med saker som måste ordnas ganska snart. Ska snart springa iväg till jobbet men tänkte ta lite snabba uppdateringar:


Ser ut som en morot i håret

Har gått två veckor sen peter åkte, vilket betyder två veckor mindre tills jag får träffa honom

Går på tjänsteledighet på måndag

Grattis Max och Tobias

Saknar Liv och Sanna

Ska betala tillbaka 2500 på skatten =(


Tillägnad Daniel Teider och Sonja Bergquist

Som ni kanske har hört så ska Bajen och Djurgårn gå på varandras matcher för att stödja varandra. Detta är det roligaste jag hört så därför lägger jag upp inte bara dagens skämt utan årets. Första april året om och som topping på glassen. -> http://www.hifdif.se/kampsang/

Therese Garbo








Här komma Greta-Tebbe bilden jag lovade.

vart tog 80-talet vägen?

Fick en skiva på posten hppmff med 1000 av det bästa låtarna från 80 talet. Tänkte ha lite nostalgikväll här hemma med benvärmare, en väldigt stor mimmitröja, leggings och pumps. Hästsvansens skulle infinnas på ena halvan av huvudet och i högtalarna skulle denna musik strömmas. Tyvärr så har jag insett att jag inte var riktigt med på 80-talet. Jag som går runt och strålar stolt 80 talist fick mig ett bryskt uppvaknande och insåg att jag faktiskt bara var fem år när 90-talet kom i gugning. Vissa utav låtarna är ju så klart klassiker så nu springer jag runt här hemma och vrålar Oh baby I love your way, everyday. I wanna tell you I love your way...
Inser dock att nostalgikvällen får bytas ut mot ace of bace och spice girls. Men det låter jag nog vänta tills 2010 talet för nu när jag lever på att jag missat halva 80 talet så inser jag ju att jag är UNG OCH LYCKLIG!

Ikväll blir det uteservering, kanske på vår allas Aveny. Men vem vet, ni kanske hittar oss på en kullerstensgata i Haga eller snurrandes runt på stigbergsliden. Vackra Göteborg, nu kommer våren.


RSS 2.0