Myskväll..

På Peters favorit restaurang och en skybar här i Saigon...Phan Tiet, from sunrise to sunsetFiskare, klockan 05:30FlipflopGame on...DanceYellow Balloon...


Rånade....

Nu är vi hemma igen... Jag som trodde de här skulle bli en semester, suck. Blev inte mycket sova på denna resa.. Första natten vaknade vi av att en kollega till mig står i vårat rum och skriker "NI HAR BLIVIT RÅNADE!!!!!" Tre rum hade haft besök av inbrottstjuvar. Som tur var så vaknade min kollega runt fyra tiden på morgonen och skulle gå på toaletten. Väl inne märker han att dörren till garderoben står öppen. När han kikar in i garderoben så ser han att kassaskåpet är borta. Han öppnar ytterdörren och skriker till. Då kommer det två killar springades ut ur vårat rum, hoppar över en mur och försvinner in i skogen.

Peter upptäcker att hans plånbok, mobil, ipod och laptop är borta. Jag hittar systemkameran under en hög med kläder men även min mobil var borta (vi köpte två nya förra veckan). Peter springer ut och då ser han Mark (min kollega) komma med hans laptop. Tydligen hade de länsat rummen i omgångar och lagt undan prylar vid ena sidan av huset.
Sammalagt kom tjuvarna åt:
  • 10 miljoner dong (ca 4000 kr)
  • 5 mobiltelefoner
  • 2 visakort
  • 1 ID
  • 1 kamera
  • 1 klocka
  • 1 blackberry
  • 1 ipod
Man kan säga att vi alla hade tur i oturen. Ingen blev skadad och resten av resan var underbart. Vackert, fin resort och trevligt sällskap. Bilder kommer senare.

Nya Markus Schenkenberg...

Jaha så här länge kunde jag hålla mig borta. Tvingat Peter att vara modell för en dag och här är resultatet :D Vad tycker ni?Min snygge man med sin grymma "fotograf" till flickvän!

Nu tar jag semester

efter två dagar jobb och sex timmar sömn tar jag semester. Imorgon bitti klockan sex åker vi med mitt jobb till Phan Tiet som ligger några mil utanför Saigon. Hörs om några dagar...Phan Tiet
Bild:google

fartfyllt...

Igår kväll slutade jag jobbet vid nio, då var det bara att sätta sig i en taxi hem till en förkyld Peter. Väl hemma hade jag sex klasser att förbereda innan jag la mig. Trodde jag skulle däcka så fort huvudet nuddade kudden men ack vad fel jag hade. Runt halv fyra i natt somnade jag äntligen. Klockan sex i morse gapar Peter att jag ska gå upp och jobba, hmm en timme för tidigt. Jag kunde inte somna om så det var bara att gå upp. Jag hade fem lektioner och åkte sedan hem.

Peter och jag lunchade och gav oss sedan iväg till ett Zoo. Vi hann kika in reptilerna innan himmelen öppnade sig och regnet öste ner. Jag hade valt helt fel kläder (ljusa byxor) så enligt Peter såg det ut som jag sprang runt i underkläder. I 40 minuter försökte vi gömma oss under något halvdant till tak. Vi gav upp och åkte hem igen.

Nu ska jag äta kvällsmaten sen ska jag tillbaka till jobbet och göra en lektion innan jag äntligen får krypa ner i sängen.


Peter i en väldigt smal grändFisk/sköldpadds-affär på en moppe, varför inte?!?!

Föregående vecka :)

Nu var det ett tag sen det uppdaterades här. Jag har fått ytterligare ett jobb på en annan skola där jag kommer göra 10 timmar i veckan så sammanlagt kommer jag nu jobba 25h/vecka vilket är ganska mycket för en lärare i vietnam. Nästa vecka ska vi åka till en liten stad här utanför HCMC med jobbet. Det är bara vi utlänska lärare som ska åka. Fyrstjärning resort med all inclusive :D Det roliga är att man får ta med sin respektive så Peter hakar också på. En annan lärare som heter Mark (från england) frågade mig om Peter kunde prata engelska och om han gilla öl. Hmm tror han inte har så stor koll på Sverige trots att det ligger så pass nära.

Förra veckan var en fartfylld vecka. På onsdagen kom Peters vänner Anders och Olle över från Thailand för att säga hej. Peter lyckades övertala dem att ta fyra dagar utav sin thailandsemester här i HCMC istället. På kvällen satt Peter med sista slutuppgiften i sina kurser (Grattis Baby) så vi andra gick ut och åt lite mat och tog en öl.
Kvällen slutade uppe på taket med öl och prat.
På torsdagen var det shopping på schemat. Killarna gick loss och köpte säkert 10 skjortor tillsammans, 8 t-shirtar och 3 par skor. Jag nöjde mig med en t-shirt :D

På fredagen var det dags för äventyr och vi hyrde en privat bil med chafför, very nice. Han styrde kosan mot monkeyisland medans vi sjöng karaoke i baksätet.
Aporna var riktigt luriga och försökte attackera mig, Olle och Anders. Peter klarade sig och i slutändan var det nästan synd om Olle. Han blev påhoppad av en apa, en annan försökte sno hans vatten och den tredje hoppade upp på bordet och försökte sno hela hans tallrik med mat.
Vi åkte även en båt som var helt otroligt roligt och fick se ett gammalt läger från kriget.
På kvällen spelade vi arkadspel och drack lite öl, även den kvällen slutade på taket och vi kom i säng vid sex på morgonen.

Dagen efter var det dags för killkväll och jag gjorde i ordning mig för att möta upp Carmen (en tjej som jag delade taxi med för några veckor sen) Vi hamnade på ett grymt mysigt ställe här i vietnam. Det var som en arabisk oas mitt i storstaden. Tog med Peter dig i söndags och han älskade det.

Den här veckan går till att jobb och kurera sig mot svininfluensan som jag tror att jag är på väg att få. Skämt åsido jag hostar och hade feber igår. Idag är feber försvunnen och jag har mycket bättre tankar. Man blir lite extra orolig när man är i ett land där alla pratar om svininfluensan. Går du in på de fina köpcentrerna tar dom tempen på dig i entrén.

Långt och snurrigt blogginlägg, hoppas det inte är allt förvirrande. Ta hand om er där hemma, saknar er alla.

Galet fort..

Plupp, plupp, plupp

säger det överallt nu. Den 12 augusti 03:18 tittade mitt 18:de syskonbarn ut. Grattis Kattis och Magnus till  er lilla Ture :)

När lillan kom till jorden..

Vi önskar dej guld lilla Emilia
Och gärna rikedom och kanske makt.
Men mest önskar vi dej modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Vi önskar dej inte en stenfri väg
Men kraften att vägen gå.
 Vi önskar dej kärlek i rikliga mått.
 Och vänner att lita på.

Grattis Sanne till din lilla prinsessa. 08-08-09 22:41Expedition Upptäcka!

Idag är jag exakt lika trött som igår om inte tröttare. Jobb, jobb , jobb sammanfattar helgen galant. I veckan blir det lite mer fritid och då tänkte jag upptäcka vidare. Här kommer nya bilder från senaste expedition Upptäcka!En dag på Illy..

Pust, ve och fasa, så trött är jag. Vände och vred mig till halv fyra i morse. Ville verkligen inte gå upp när klockan ringde 06:30!! Jobbade fram till tolv , åkte sen hem för att väcka Peter. Det slutade med att jag däckade i sängen en timme. Vaknade igen vid två. Peter plockade ihop sin dator och sina skolböcker, jag stoppade ner kameran i väskan och sen begav vi oss mot Illy.
Illy är ett café som är Anders och Uyens andra hem/kontor och har blivit Peters plugghak. Jag käkade en ceasarsallad med killarna och begav mig sedan mot en park. Jag hann ta två kort innan batteriet i kameran dog så jag gav upp, åkte till en affär som jag kikat i förut och köpte ett linne.

Bilder har jag lovat, så det får bli ett inslag från Illys. Håll till godo...

Historisk tidpunkt, my ass!

Idag skrev aftonbladet om "Höll du koll på klockan? Då kanske dina drömmar förverkligades I dag inföll en historisk tidpunkt som kan bli början på något helt nytt. – Det är då man ska tänka på något som man verkligen vill ska hända, säger numerologen Eva Jonsson Lundberg. Klockan 12:34:56 i dag, den 7/8 2009 var en historisk tidpunkt. Då bildades nämligen sifferkombinationen 123456789."

Själv tycker jag inte det räknas för de tar ju bort nollan i nollnio. Nej jag längtar tills om två år då det händer riktiga grejer 11:11:11 11/11 11. Det kan man kalla orginellt ;)

Läs hela artikeln här

Jobb, plugg, vardag...

Har inte varit den bästa med att uppdatera på senaste. Det har med jobbsökandet och pluggandet att göra. Men idag avslutas Matte A kursen och idag gör jag även min första riktiga dag på jobbet. Har inte riktigt bestämt hur länge vi blir kvar här i Vietnam eller för den delen hur länge jag ska jobba.
Förhoppningsvis får jag ett till jobb och kan jobba hårt en månad eller två och sen resa vidare. Kina står på kartan och Thailand igen eftersom min mamma ska åka dit i höst. Jag vill ju även hinna med Indien och Laos. Man vill mycket, synd att man styrs av pengar och tid. Va lätt allt skulle vara annars.

Har hittat något så när en vardag här i HCMC. Peter drar oftast iväg till nått Café och pluggar under dagen och jag jobbar eller pysslar med något annat som behövs. I morgon är jag ledig och då tänkte jag dra iväg på lite turistutflykt!
Uppdaterar med bilder därifrån.


I lördags grillade vi och drack lite öl, mysigt..

English teacher

Ja det stämmer. Jag fick jobbet :D Hade en demoklass i morse (lära sju skrika barn åtta färger och tre bokstäver) Klarade mig galant och ungarna slutade skrika efter ett tag. Fick beröm av vd´n och jag börjar redan på måndag med tonåringar.
Wish me luck!

Ikväll blir det öl, grillning och firande. :D

RSS 2.0