WELCOME TO ASIA!

Hello ASIA!
Pust pust, äntligen framme i bangkok. Än är resan inte slut för idag, sitter och väntar på flyget till Koh Samui. Är en timme kvar till boarding och Peter gjorde ett bra val när han valde Bangkok Airways. Lyxar i deras lounge med massa gratis gott och speciellt gratis INTERNET! Känner mig tokförlamad utan telefon. Försökte leta upp någonstans där de sålde Sim-kort men det verkade kört på den fronten. Får be peter införskaffa ett åt mig. Resan hittills har gått hur bra som helst, flög till helsingfors och träffade skönaste paret där. Kenneth och Berit som varit tillsammans i 23 år och är restokar. Sen i januari har de varit på fyra resor. Nu väntar Thailand i tre månader för dem. Sånt liv jag också ha när jag är pensionär.

Flyget ner gick bra, jag hamnade bredvid ett par från ryssland eller liknande. Har också lyckas fått fönsterplats på varje flyg. Nu måste jag sätta punkt och leta upp om jag kan ladda min dator för snart dör batteriet. Tänker på er alla och önskar ni var här med mig. Fick världens mäktigaste känsla idag, här är jag. Och jag har fan tagit mig hit själv. Ingen vet vem jag är och jag kan göra nästan vad jag vill! Livet är bra nu OCH om 3 timmar kramas jag med peter också ;)

I´m leaving on a Jetplane!

Detta blir sista bloggen skriven från svensk mark på länge. Jag har precis betalat alla räkningar och är ganska nöjd med beloppet som fanns kvar på kontot. trodde det skulle vara mycket mindre. Jag har packat ihop båda lägenheterna och städar det sista i ettan nu. Pust snart är det klart.
Ikväll kommer Sanna och Sara hem till mig och dricker lite vin och diskuterar allt som komma ska. Jag ska finslipa på det sista imorgon innan två för då kommer Milan (tack) och hämtar mig för att åka till landvetter.

Kommer fram till bangkok på torsdag 13:30 och har ett par timmar där innan det är dags att byta flyg och ta mig till Peter som är på Koh Samui =)

Ska försöka uppdatera så gott det går med jag tänker på er alla och önskar jag kunde ta med er.

Liv: Även om du är ett gårhårigt fyllo så är du den sötaste fyllot av alla. Skämtåsido. Allt kommer gå bra och känner på mig att du kommer få den bästa sommar någonsin.

Sanna: Snart är du nere hos din kärlek också och tro mig det går ganska fort. Älskar dig och vet att du kommer få en grym upplevelse.

Sara: Du kommer ha två gigantiska ungar när jag kommer tillbaka. Lova att säga till dem varje dag att Tant Tebbe tänker på dem och saknar dem. Dig också såklart min bästa. Kärlek,

Sanne: Du kommer få en sån söt Gnagis tre så det inte är sant. Jag kommer och pussar massor på Emilia och dig när jag kommer hem igen.

Till sist kärlek till min familj, mina nära och alla ni där ute som lyser upp mitt liv lite extra.


Behöver jag säga mer?

Utresa - onsdag 27 maj, 2009
FrånTillAvgångAnkomstFlightFlygbolag
Göteborg Landvetter
Sverige
Helsingfors
Finland
Terminal 2
17:0519:25AY678
Finnair Finnair
Helsingfors
Finland
Terminal 2
Bangkok Suvarnabhumi International Apt
Thailand
23:4013:35
28 maj
AY95
Finnair Finnair
Flygtid: 15h 30min

En snabbis..

Har inget internet hemma längre, därför uppdateringarna uteblir. Tänkte dra en kortis idag då Sanna har varit så gullig och lånat ut hennes internet i några timmar :) 

Har hunnit blivit påkörd av en spårvagn i brunnsparken. Fråga mig inte hur jag lyckades för det har jag ingen aning om själv. En halv tand rykte och ryggen får jag knark för.
Jag ska ta min sista vaccination idag och imorgon kommer antagligen mamma. Nu är det inte alls många dagar kvar tills jag förhoppningsvis åker.  Börjar bli måttligt nervös och galen av förväntningar.


jag är så AVUNDSJUK!

Idag drar svärföräldrarna ner till pojkarna. Jag är smått eller rättare sagt grymt avundsjuk. Så denna dag tänker spenderas med att tycka synd om sig själv och hoppas på att tiden går fort så jag också är där nere snart. Nej då skämt åsido så är jag jätteglad för deras skull. De har inte träffat Daniel sen i Augusti och kan bara gissa på hur mycket de saknar honom. Sen att Peter är med måste ju vara en stor fet bonus. Pojkarna kommer nog bli lite sentimentala också¨, eller vad var det du sa Peter!? The Teiders har kontakt med sina känslor :P

Själv ska jag göra massa viktiga saker idag, ska åka till fabror doktor nu på morgonen, sen ska jag till jobbet för att lämna min jobbtelefon och skriva på lite papper. Ska även låna deras skrivare och skriva ut lite viktiga papper angående lägenheten. Efter det ska jag ner på stan och möta killen som ska bo i Peter lägenhet. Fick depostionshyran igår så känns jäkligt skönt att det är löst med en utav lägenheterna i allafall. Har försökt få en akuttid hos min andra läkare också, lite recept som måste förnyas och hämtas ut innan man åker. Så mycket små saker som lätt faller bort när man ska planera en sån här resa. Tänkte bara nämna några av sakerna så ni förstår vad man måste tänka på och ordna.

Fixa någon som hyr ens lägenhet (i detta fall två lägenheter)

Vaccinera sig (en kostnad på minst 2000)

Ordna en fullmakt till dina bankkonton så någon kan hjälpa dig här hemma om det skulle bli strul

Någon måste hämta din post

Tokleta efter en något så när billig biljett. Billigaste hittills 4200:-

Komma överens med chefen om tjänstledighet.

Leta upp en billig reseförsäkring (väljer europeiska)

Ja som sagt det där är bara några få av punkterna. Men vet att det i slutändan lönar sig rejält. Just nu känns de bara motigt när alla underbara människor är tillsammans i paradiset men tänker på er Peter, Daniel, Anders, Mackan och Ulle. Snart är jag där med er.



Bilden är stulen från Aboud ;)


Ps. Mina tankar går till Liv. Jag tror på dig gumman och finns här, ALLTID!

Sova?

Kom precis hem, borde krypa ner direkt i sängen men humöret finns inte. Idag har varit en jobbig dag när det kommer till allt man känner när man kommunicerar över en dator med sin pojkvän. Behöver svar på mina frågor och en biljett som avgår snart.

Diciplin

Känner mig jätte diciplinerad denna morgon. Hoppade ur sängen vid nio och gick direkt ner till tvättstugan. Var ledigt hela dagen så bestämde mig för att tvätta soffkuddarna så det är fint och rent tills jag lämnar över lägenheten. Har även börjat packa ner lägenheten på riktigt. Känns vemodigt, haft fem roliga månader här nu. De första tre övervägde ju dock de två senaste om man säger så. Ja för i lördags var det sju veckor sen Peter åkte. Tiden har gått sjukt fort, men tittar jag tillbaka på allt skoj jag har hunnit med så känns de som en evighet.

Idag ska jag jobba mellan 15-20, sen ska jag på TV-spels kväll hos Anders. Ska bli kul att visa att jag fortfarande sitter på Mortal Kombat tronen. ;)

Plugg, musik och resa

Första pluggdagen på nya kursen idag, social omsorg. Jag har faktiskt bojkottat och inte köpt den riktigt boken till kursen. Försöker klara mig på min gamla från gymnasiet. Inser nu att det kommer göra det hela lite svårare och funderar på om jag ska vara lat och beställa den i allafall. Ingen annan som läst på NTI och har den?! ;)

Jag ska snart gå ut och börja läsa. Solen skiner ute och det finns inte ett enda moln på himmelen och efter att ha tjatat om att få sola i flera veckor så hoppas jag verkligen att det här håller i sig. Har ju oftast varit fint på morgonen men blivit sämre under dagen. Förövrigt lyssnar jag på ett nytt album som Peter bad mig ladda ner ch har blivit helt kär. Martin Jondos nya. Räknar dagar nu, sista vaccinationen om sex dagar.. :D

Första doppet 2009

Vilken extrem dag på alla sätt och vis detta har varit. Började med kaffe hos grannen. Sanna ringde och ville ha sällskap på stan, så jag och Liv möttes upp och åkte ner till henne. Vi åt sushi mums och mös runt på stan. Sanna ihandlade en grymt snygg radio. Tänk er 70-tal möter en snygg lägenhet. Kan inte bli bättre.

Åkte vidare hem och fick prata med Peter, skönt.

Ringde till Liv och frågade om hon ville busa idag. Hon och Calle skulle åka och köpa snus så jag följde helt enkelt med. Vi hade världens snyggaste outfit. Kort sagt såg den konstiga kvällen ut så här:

Bad vid Calles stuga. burr

Massa misslyckade försök att få lastbilschaffisarna att tuta

Uppfinnandet av TLC, glädjespridarna och Care-bollen.

Utdelande av Nicole Riches bok till en främling (med budskap inskrivet i boken, samt uppmaning om att ge den till någon annan efter killen hade läst ut den)

Flaskposts skrivning vid saltholmen

Satt Glada-lappar på tre bilar på coops parkering i förhoppning att göra någons dag ljusare. (misslyckades stort på en målvakt i korpen)

En favoritdag i Tebbe stil, här kommer filmbevis från badet. 11 maj och -8 grader i vattnet.




En kurs avklarad.

Grattis till mig själv. Igår avslutades min första kurs, omvårdnad. Jag har ju som sagt haft praktik i tre veckor vilket har varit kul. Bjöd på en hallontårta (succé) och fick blommor av mina handledare. Fick jätte mycket beröm och strålade trots regnet. På min bedömning skrev mina handledare "Det har varit ett privilegium att ha Therese här hos oss. Har från första dagen visat stort intresse och engagemang. Vi hade gärna sett henne som en av våra medarbetare" Blev hur glad som helst.

Efter praktiken skyndade jag mig hem och packade ner Peters värdefulla ägodelar och lite kläder till min själv. Sen satte jag mig på tåget till trollhättan där Karin och Edvard väntade. Vi åkte hem och jag fick världens godaste middag. Mums. Vi tog ett glas vin och kollade på hockeyn. Ingen höjdare =/ Idag har jag och Karin varit hos Peters mormor och morfar. De bjöd på äppelkaka och kaffe. Massa mums igen. Sen var jag och svärmor på IKEA och jag inhandlade lite nya ljus. Nu sitter jag här hemma efter en snabb röjning och väntar på Liv. Vi ska dricka lite vin ikväll och mysa. 

Nu börjar även resan närma sig, bara ett par veckor kvar. Längtar efter värmen och det fria livet  men måste nog säga att längtan efter Peter är den största. Snart får jag kramas med min kärlek igen..

Ha en mysig lördag!

Duktiga jag!

Känner mig så duktig idag. Jag hade Liv hos mig i natt och det blev väl lite senare än tänkt, men intressant. Kul att höra nya historier och ta del av andras erfarenheter. Vaknade och båda två var som zombies. Gjorde fattiga riddare och mös lite innan jag var tvungen att dra till praktiken. Har sprungit runt där hela dagen och hunnit mycket. Efter praktiken såg jag en man smyga omkring vid korsvägen i en nattskjorta från nått sjukhus. Han hade ett stort jack i huvudet. Jag ringde polisen. Jag vet, vuxenpoäng men tänkte mest på personalen som lär få mycket skit om han är borta. Jag fick prata med en kvinnlig polis och hon bad mig följa efter honom. Tror jag själv såg ganska lost ut när jag försökte gömma mig bakom en lyckstolpe utanför affären. Polisen kom och han följde med utan bråk. Jag kilade vidare in på focus och införskaffade ingredienser för tårtan som jag ska bjuda på imorgon.  För imorgon har jag gjort tre veckor på praktiken och det är därmed min sista dag. Känns skönt men tråkigt på ett sätt. Tiden har gått väldigt fort när jag har varit där och det har varit lärorikt.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha visat tvåan för ett väldigt trevligt par. Hoppas de vill ja den. Nu ska jag tvätta klart, krypa ner under täcket på soffan och njuta av att jag har varit flitig. Imorgon är det metropolen Trollhättan på schemat.

Bara tråkiga ting.

Då var det min "lediga" dag denna vecka. Jobbar såklart på min betalande jobb från två till sju. Sen ska jag möta upp Sara så snabbt som möjligt och kolla på fotbollen. Blir lite sen men det kan inte hjälpas. Insåg i morse att jag glömde göra min närvarouppgift i fredags. Ajabaja Tebbe, så nu försöker jag få tag i min lärare och de om hon kan hjälpa mig så jag får mina pengar från csn.

Ska försöka få gjort lite här hemma imorgon på förmiddagen. Måste börja packa ner lägenheten så det inte blir kaos sista veckan innan jag åker. Är princip allt kvar. Peter var hmm duktig och plockade ner sina böcker i en kartong innan han åkte men resten var och är kvar. Mycket papper som måste fixas också ska se om Sara kan hjälpa mig lite med stenarna på axlarna idag.
På fredag ska jag i alla fall ha packat Peters viktiga saker för då åker jag upp till trollhättan och ska lämna allt till hans föräldrar. Måste se till att lägga över lite musik från hans hårddisk innan bara, Några tips om serier eller så? Måste ladda upp lite innan jag drar.

Ha en fin dag i regnet alla Göteborgare. Och ni andra som har sol. Ja ni, jag finner bara två ord. ERA AS!

synsk???

Satt och läste mig gamla blogg från när jag hade bott i Göteborg i tre månader. Hittade det roligaste inlägget och måste bara publicera en del av det.

Tänk om ja träffade MR.right,. Inte allt för vältränad utan mer "normal" kropp. han skulle få mig så kär i honom genom att säga nått sjukt som: "Ja vet att vi bara är vänner med förmåner men du är speciell för mig.
Vi skulle ha ett bra förhållande där han respekterade allt jag sa och lät mig å sara umgås precis hur mkt vi ville. Sen skulle han ha massa tjejer efter sig och bara le åt dem och artig berätta att jag ägde hans hjärta.
Vi skulle resa bort och ja skulle stå på dansgolvet på nån nattklubb.

Tror nog ja är synsk. Kanske knäcka extra som Solvieg i allers eller vad nu mediumet där heter. vad tror ni??

STRESS!?!?!

Vilken stressig dag jag har haft. Börja med att ja stressade iväg till jobbet med tio minuter kvar tills vagnen skulle gå från korsvägen. När jag kommit till focus inser jag att jag glömt skåpnyckeln och får springa tillbaka. På jobbet var de lugnt som en filbunke och jag gled omkring i korridorerna. Hade mitt "halvtid"samtal med mina handledare idag, de sa att det gärna hade haft mig som en arbetskamrat och att det inte fanns nått negativt och säga. Känns bra när läraren kommer på onsdag :D

Stressade iväg direkt efter jobbet till östra sjukhuset där sprutan väntade på mig. In, sprut, slut. Skyndade mig hem och duschade på två nanosekunder. Ner på stationen för att möta Peters mamma, men hon hade ingen halvtimme till nästa tåg som hon trodde utan fyra minuter så struntade i det och gav mig hem till Sara och tjejorna. STORA tjejorna kanske man ska säga. Gullepluttarna, Felicia har blivit blyg och kände inte igen sin Tant Tebbe. Jag har bestämt mig för att ignorera henne tills hon är glad i mig igen ;)

Vi tog med flickorna på promenad till kvillebiljard där Elin jobbar. Drack en kaffe med henne och satt o tjötade en stund. Sen var de dags för mig att åka ner på stan och möta killen som ska hyra Peters lägenhet. Vi tog en öl och snackade lite snabbt. Verkar vara en bra kille. Nu väntar jag besök av grannen. Sen ville Elin komma förbi efter jobbet men med tanke på att jag är trött redan nu och hon slutar vid tolv så får vi se helt enkelt. Är en ny dag imorgon också, BVC och fotboll är inplanerat. Underbart. Heja Gnaget!

resan

Börjar känna mig nervös inför resan nu. Har betalat allt vaccin (inte tagit alla ännu) Köpt mig en rygga, lagt undan tre tusen till reseförsäkring. Pratade med Peter idag om hur det kommer vara när jag kommer ner, blir säkert ganska snabbt som vanligt. Skumt det där att man kan sakna någon så himla mycket sen när man väl ses försvinner det på två röda. Inte att jag klagar nu, har aldrig längtat så här mycket efter nått eller någon. Tror det är så här det känns när man är riktigt kär ;)

Söndag

Ja idag skulle jag ligga på gården hela dagen med solen i ansiktet. Tyvärr vaknar man och solen är borta bara att ge upp sina planer och skapa ny. Det får bli städdag. Lagom roligt men väl behövligt. Peters bror Daniel har legat på sjukhus i Malaysia i snart en vecka men idag fick han äntligen skrivas ut. Skönt för Peter som själv har gått och blivit lite sjuk och behöver någoin som tar hand om honom. Om sex dagar är det fullmoon kan ju hoppas att pojkarna tar de någorlunda lugnt så jag inte kommer ner till sjukdom och tråkigheter.

Själv ska jag till Praktiken imorgon igen, varit hemma denna helgen för min jäkla huvudvärks skull. Nu verkar det som om den är på väg att försvinna i alla fall. Ska lägga mig på soffan en timme och kolla på Mia & klara. Sen är det hårt schema som gäller. Ha en mysig en söndag.


Lycklig

Fan va lycklig jag är. Finns få dagar då man är så upp som jag är nu. Pratade precis med Peter och det var behövligt. Senaste dagarna har det laggat som fan och vi har inte kunnat prata alls. Skin skin som den sol du är, låt hela världen se ditt vackra leende.

Har även gått och blivit lite halv sjuk, sover konstant och huvudet vill inte vara min kompis. Nu ska jag krypa ner i soffan efter en dag på stan med glass och nya skor! Ha en mysig lördaskväll.

Livet är ironiskt




Peters fötter är på en strand i malaysia, mina är i en sandlåda vid heden i Göteborg. ;)

Första maj, ...

Första maj, välkommen! Idag ligger alla på latsidan och är lediga, utom lilla Tebbe som har praktik. HELA helgen =/ Känns lagom skoj nu när solen tittar fram redan vid sju. Är lika blek som ett badkar och inte har man tid att rätta till det heller. Igår satt vi i slottskogen halva dagen. Var mysigt. Jag och Liv var bakfulla och fick ägna oss åt läsk och frukt. Åkte hem tidigt och stupade i sängen vid elva.
Ställde klockan på sju fast jag börjar nio, tänkte hinna prata lite med Peter. Tyvärr så är han inte vid datorn även om han är online =/ Otur man kan ha.

Får sitta här i min ensamhet och lyssna på Classified och dricka te ;D Ha en mysig första maj.



Sista april :)

RSS 2.0