När Peter är borta dansar Tebbe på bordet...

Jag röker i fönstret, jag slänger smutsiga kläder överallt, jag struntar i att plocka ur diskmaskinen, jag spelar all musik som P får ont i huvudet av, jag dricker folköl och äter popcorn och struntar i att ta bort smulorna i soffan.

Jag hoppas också på att Peter är lika dålig på att läsa bloggen som han brukar vara..

hit eller dit..

Jag sitter och funderar på att pensionera denna blogg. Den känns som en del av resan och borde kanske få ta slut nu när resan är slut.
Någon ny blogg kommer säkert för fler resor ska göras.
Men tills jag bestämt mig kommer en halvdan header då den gamla inte alls stämmer in längre... håll tillgodo!

Fantastisk Midsommar

Midsommar var helt underbar! Vi hade perfekt väder, perfekt mat och perfekt sällskap.
Vi grillade, dansade, snapsade och sjöng. Precis som en riktigt midsommar ska vara. Idag ska jag låta allt de goda sjunka ner i magen så här sista dagen på ledigheten.
HEJA SVERIGE, NORGE, ENGLAND OCH BRASILIEN! U made my midsummer!

Och så har jag ju alltid velat haft en kjæreste som har en bror som har en kjærest (Heja Tone!)


Glad midsommar


GRR!

Försöker se positivt på denna dag men det går så där om jag ska vara ärlig.
Igår kväll undrade jag varför en lampa på kylskåpet lös rött, inte vet jag svarade Peter och så glömdes det bort.
Idag när jag skulle laga lunch visade de sig att dörren till frysen stått lite lite lite öppen, plask och maten förstörd.

Positivt: Baconen var tinad när den skulle stekas

Jag vaknade av att munkarna spelade dunka dunka musik efter 4 timmar sömn i morse. Samma låt i tre timmar, wiho!

Positivt: Livet är lite som en gratis fylla idag, groggy och hyper på många sätt.

Nu ska fylle Tebbe gå till jobbet och ta tag i den här dagen.


Underbar ledighet!

Vilken ledighet jag har haft, helt underbar. I Torsdags rullade Ulle in från stockholm och jag som inte sett henne sen mars förra året blev överlycklig. Vi hängde på Cheers efter jobbet och drack några öl med Nadia och David.

I Fredags kom Andy (Ulles man, Peters nära vän) ner och vi mös med Tacogratäng. På kvällen drog jag och P hem till hans kusin Frida, hennes man och deras fyra pojkar som är OTROLIGT underbara. Det kliar som bara den i äggstockarna när man myst med minstingen Gustav.

På lördagen var det dags för bucketfest (Thairom, cola och redbull i en hink med massa sugrör). Lägenheten invaderades av folk och stämningen var underbar.

Så ett stort underbar tack till alla ni som gjort min helg så himla bra. Nu är det jobb i fyra dagar och på torsdag kväll kommer Belabus och Stu ner. Galet!
Midsommar firas internationellt med gäster från Brasilien, England, Norge och självklart massa galna svenskar med nubben i handen och groddansen i högsta hugg.

Känn ingen sorg för mig i Göteborg.

När jag går på gatorna i Göteborg inser jag att jag faktiskt har bott här i snart fem år, det känns som hemma på riktigt.
Varje gata har ett minne som studsar mellan husväggarna, varje doft framkallar nostalgi i näshåren och varje dag bildas nya vackra minnen.
Jag har haft turen att träffa så många underbara människor här nere och även om vissa har kommit och gått så är jag tacksam över att ha fått träffa varenda en av er.

I Majorna spelar någon på en saxofon samtidigt som älvsnabben kör sin sista runda för kvällen.
Slottskogens grillar börjar slockna och någon plingar på en gitarr.
Avenyn är vit och studenternas sång ekar.
I Torslanda samlas ungdomarna utanför Ica och någon ramlar på en skateboard.
Nu går solen ner över Örgryte och liseberg har precis stängt grindarna för natten.


Harmoni...

Jag träffade en helt underbar tjej från Brasilien under resan. Hon har dykt upp lite då och då i bloggen och går under namnet Bela bus! Nu har Bela bestämt sig för att flytta till Sverige och igen är gladare än jag.
På midsommar kommer hon och hennes pojkvän hit för att ta del av våra traditioner och vi ska fira det precis som det ska firas med nubbe, midsommarstång, små grodor och självklart FOTBOLL!

I natt hade jag en väldigt vacker dröm om en änglapojke. Vaknade med värme i bröstet.

The love of my life

Idag kommer han som gör mig knäsvag varje dag, han som är så där glad så det smittar av sig så fort man tittar på honom, han som kan lysa upp en regnig dag genom att le. Jag snackar självklart om mannen som jag vill leva resten mitt underbara liv med. Peter <3

Du är kärleken!


”För en tid, är vi i varandras liv, och den tiden vill jag dela med Dig. Skapa Lust, Kärlek och Harmoni, för vem vet när Livet är förbi. Så fyll min Tid och fyll mitt liv med allting utav dig, så står jag här, där Kärlek är min Tid och Lust till Dig”

The sun is here :D

Ute lyser solen.. I högtalarna spelar Joshua Radin och kaffet ryggs på spisen. Kan livet bli bättre?! Idag ska jag även jobba med "min" plutt. Han och jag har en väldigt speciell relation, bff´s kan man säga.
Tror det blir slottskogen idag och så ska jag försöka hitta lite fina blommor att plocka för imorgon kommer ÄNTLIGEN P hem igen och vi ska fira världens bästa svärmor och P´s morfar.
Jag har även en liten hemlighet på lager för P..

Ha en UNDERBAR dag för det tänker jag ha!

Över och ut, GLÄDJETJUT!

Flicka, kvinna, TANT?!

Ikväll har jag kokat soppa, tvättat, tittat på så ska det låta och nu ska jag lägga mig ner och lyssna på en ljudbok.
Jag funderar nästan på att lägga en hög vikta kläder på en stol brevid sängen tills imorgon och kanske se om jag kan hitta några stödstrumpor ;)

Livet på riktigt i Gårda!

En utav mina kategorier heter ju Livet i Gårda. Det är där allt som händer i min vardag hamnar för jag lever ju i Gårda, DÖH.
Huset jag bor i är ett rivningsobjekt men som ni kanske har läst i tidningarna gör mina grannar allt för att det inte ska rivas.
Huset i sig är ett jävla ruckel, fasaden ska vi inte snacka om och när det kör bilar förbi skakar soffan, sängen, ja ALLT!
Trots alla defekter är Gårda ett rikigt mysig ställe med grillfester, trevliga människor och nära till allt. Grannarna är extremt trevliga om än ganska annorlunda. Så jag tänkte vad kan vara roligare en fredagkväll än att jag berättar om mina väldigt speciella grannar och vi börjar stort med THE MONKS!

Munkarna flyttade in sommaren 2006 i det som en gång var affären Gamla ting. Från början var de ett tiotal, namnet munkarna kom av att de var rakade med en liten fläta hängandes mitt på huvudet.
Jag tror de tillhör Hare Krishna men vet inte om man kallas munk då, man kanske kallas Krishnas.

Jag bor i dörren bredvid munkarnas huvudkvarter (affären) och de har även byggt om några källarförråd till hobbyrum där de spelar/ber med bongotrummor klockan 04.00 på morgonen. Väldigt festligt måste jag säga då just det hobbyrummet ligger under mitt sovrum!
Ibland låser de in mig i lägenheten genom att "glömma" stänga dörren så deras handtag hakas fast i mitt när jag försöker öppna.
Tror egentligen de gör det med flit bara för att retas lite så där.

Under åren som gått så har munkarna utökat sig (inte den naturliga vägen såklart) och idag bor de i fyra-fem lägenheter runt om på gården. Det har även fått tillökning av det kvinnliga könet och springer runt dagarna långa med sina bongotrummor och grönsaker. Jo för grönsaker äter de endast, då och då dyker det upp lappar i trappen med stora bokstäver "KÖTT ÄR MORD" Man kan ju lätt säga att The Monks är mina mest intressanta grannar, vill ni läsa mer om deras ALLTID pågående revolution kan ni klicka här.

Nästa gång forsätter vi grannserien med min granne Gert* som har en minst sagt intressant fetish. Stay tuned..


*alla namn är fingerade




Happy so happy happy

Haha det regnar hos familjen. Nu ser jag ljuset ;)

Fortsätter vara en Rettibattif!

Gårdagens inlägg var ju väldigt bittert så jag hade tänkt att jag skulle skriva något positivt idag, sen tittade jag ut genom fönstret.
Det ser ut som det ligger ett grått täcke över hela Göteborg, regnet har dock försvunnit (positivt)
Jag sitter på kontoret idag, ringer runt och pillar med scheman. Det är oerthört underhållande måste jag säga. Peter jobbar också på kontor idag fast i Olso, han tjänar 350 KRONOR!!!!!! i timmen. Jag har en månadslön som är för låg för att ens nämnas.

Olso ja kanske skulle man ta sig dit, där solen skiner och pengarna flödar.
Visste ni att om alla i Norge slutade jobba så skulle landets ekonomi ändå räcka i 50 år!
Undra hur många månader den skulle räcka i Sverige?!
I Sverige där folk kan sätta sig i tv och tala om att de blåser staten på pengar och ändå komma undan med det. Ett stort HURRAY till vårat rättsystem dock, för vi ger ju faktiskt ekonomibrottslingar hårda straff om vi jämnför från mördare och våldtäktsmän. Men kanske är det så att vårat samhälle hellre har mördare gåendes på gatan för om ett liv tas finns en mindre person att "försörja".

Förlåt, jag lovar att bättra mig. Ikväll kommer ett superglatt inlägg!


Rettibattif!

Jag skulle aldrig ha nämnt något om sommarlov eller fint väder för då jävlas hon där uppe. De senaste dagarna har bara bestått av grått, regn, moln och vind. Uppe i Sverige där familjen bor är det sol konstant. Mamma solar på balkongen, jag simmar till jobbet.

 

Till råga på allt så har Peter dragit till Norge och ska fiska med bror sin i helgen och jag ska jobba. Jag är inte bitter.....

 

Jobbet ja, efter ett år är jag nu tillbaka och ÄNTLIGEN får även jag bidra till Victorias bröllop........


Sommarlov

Jag vet att jag är extremt kass på att uppdatera bloggen just nu men det är sommar. De bästa med sommaren är att den funkar så himla bra som ursäkt. Ledsen älskling men de var så fint väder, jag tar disken sen. Förlåt att ja är sen men spårvagnarna är överfulla nu när liseberg är öppet osv. Så vi säger att bloggen har sommarlov nu så godtar alla de utan massa frågor.

På återseende

God natt...

Idag har jag haft en sån där bara-vara-dag. Jag har slappat hela eftermiddagen på Saras altan med ungarna. Vi har badat i polen (jag doppade fötterna), gjort rabarberkräm och druckit litervis med kaffe. En helt klart mysig dag, tyvärr kom jag hem till en sjuk Peter som här helt utslagen i soffan.
Själv dricker jag vin och lyssnar på radio. Jag känner mig så där lagom svensk.

Minnena från en mor som lyssnar på karlavagnen på p1 och lägger pussel en torsdags kväll dyker upp. Jag minns ljummen mjölk och knäckebröd när man inte kan somna. Rederiet är på tv men jag är för liten för att titta, men ändå smyger jag upp och står bakom glasdörren till vardagsrummet och försöker få en blick över vad som händer på den stora båten.

Jag minns mammas blick när hon ser mig stå där, hon försöker låta sur men lyckas inte mellan skratten. Till slut får jag krypa ner bredvid henne i soffan och jag lägger mig i hennes knä. Hon klappar mig i håret och jag somnar till en arg finne som hamnar i fyllecellen på M/S Freja.

Idag spelas Lady gaga på radion och på tvn är det någon 14 åring som ska göra abort. Jag går och lägger mig.. God natt Sverige!




En helt jävla vanlig onsdag...

Nu har jag landat hemma i Göteborg igen. Livet i Gårda är sig väldigt lik förutom att sommaren har kommit på besök. Igår slappade jag, P och några vänner i slottskogen på en filt, helt underbart. Idag ska jag iväg och träffa snyggaste gnagisarna i stan, alltså Sara och hennes ursöta tvillingar Amanda och Felicia.
Vi ska planera party inför Saras 30 års fest och dricka litervis med kaffe i solen.

Nu är det BARA en vecka kvar tills jag börjar jobba igen, de känns overkligt. Jag har inte jobbat (förutom i Vietnam) sen 10e april förra året. Det är med blandade känslor jag kommer tillbaka, just nu snurrar Oslo och en flytt i huvudet på mig. Vad tror ni om det?

RSS 2.0