Kontorsjobb

Här sitter jag nu 4 dagar i veckan i en väldigt bekväm stol stirrandes på en datorskärm med ett headset på huvudet. Samma människor passerar utanför dörren flera gånger under dagen. Första gången de går förbi hälsar de glatt men resten under dagen är jag för dem en del av inredningen. Vi fikar vid tio, pratar om världsliga saker så som tandläkarbesök, vad som står i dagens metro och vädret.
Vid tolv går jag på lunch, jag försöker smita i väg till något av de mysiga ställena längst Karljohansgatan men oftast äter jag inne för att vara den duktiga i spara & slösa.
På lunchen är det dags för mer samtal och denna gång diskuterar vi matlådan men jag får sällan vara med i den disskutionen eftersom jag 90% av tiden har en färdigrätt från Findus.
Eftermiddagsfikat hoppar jag oftast över och tar en kaffe på rummet, sen går jag ner för att titta på duvorna som jag så fint brukar säga när barnen är i närheten. Det sitter liksom i en att ha andra ord för dåliga saker när man jobbar med barn, jag kanske borde ändra på de nu när jag är bland vuxna. Jag drar en rök, tänder en cancerpinne, smuttar på en rökstav.

Göteborg är en vacker stad, de är den men jag måste nog säga att utsikten från mitt kontor måste vara bland de tråkigaste i hela stan. Jag skulle kunna beskriva den som väldigt vacker, kontoret ligger precis nere vid hamnen, man ser hur stenabåtarna ger sig av mot danmark med glada förväntansfulla resenärer, fiskmåsarna glider i en cirkel över segelbåtarna vid Lindholmen och solen strålar över Ramberget. Det var en väldigt förskönad beskrivning, i själva verket cirklar måsarna över plåthusen som förvarar fisk i mängder, folk ramlar av båtarna med en öl i handen och med ångesten väntades hemma, segelbåtarna ser jag bara masten på och precis utanför ser jag mynningen av tingstadstunnel och hör alla passivt aggressiva bilister hänga sig på tutan så fort någon rackare tränger sig före.

Trots detta så trivs jag, jag trivs med att vakna 7.00 på morgonen, jag trivs med att sitta instägd på ett kontor fram till klockan 15.00, jag trivs med min findusmatlåda och främst så trivs jag med lönen som kommer in på kontot den 27:e.


En bra vardag

Nu är vardagen här igen och det känns skönt. Jag har ett inre lugn som jag inte haft på länge och känner harmoni. Jag tror mycket av min nuvarande känslomässiga status beror på att jag vaknar tidigt på morgonen, dricker kaffe, lyssnar på lite bra musik och går ut i solskenet. Visst känner man att hösten redan gjort sitt första avtryck men det gör inget, kanske är det för att jag inte haft höst eller vinter på över två år. Så nu ser jag till att njuta till tusen. 

På det "nya" jobbet går det väldigt bra och nästa helg sätter jag igång men ännu ett nytt jobb och det ska verkligen bli spännande. Nya utmaningar och nya mål. Förhoppningsvis ger detta mig en chans att utveckla min pedagogiska sida då jag inte använder mig av så mycket pedagogik i det jag gör nu.
Lite nervöst är det ändå, en utav Peters kompisar rekommenderade min för sin chef så man känner ju att man verkligen vill visa framfötterna så de är precis det jag ska göra till 110 %

På Peters plan är det jobbsök som gäller, vilket inte alltid är det lättaste men han försöker och jag vet att han inte ger upp i första taget. Det viktiga är att han hittar ett jobb som han trivs med och tills dess har jag inga problem att vara sugarmama även om de tär lite på honom ;)


JAG VILL INTE...

Jag vill inte säga farväl. Jag vill hålla om dig en gång till och tala om vilken underbar vän du är/var. Fan Sandra om du visste hur mycket jag saknar dig.. Vi ses igen min asfaltsblomma <3

RSS 2.0