Gili

Fran Paradiset Lombok har vi nu tagit oss till Gili. Har flyter vi omkring med havsskoldpaddorna och glassar pa stranden.. to be continued


Jordbävning

I natt satt jag på toaletten när jag hörde Peter skrika "SHIT" från sovrummet.. Två sekunder senare började hela toaletten röra sig. En jordbävning ägde rum ungefär 20 mil från Bali. Förhoppningsvis var det min första och enda jordbävning, man blir lite små skraj när man inte vet vad som kommer hända.
Nu blir det till att titt som tätt kolla upp hur det ser ut med jordplattorna.
Vi mår bra i alla fall och rör oss om ett par timmar till Lombok, där blir det mindre internet så på återseende mina vänner...
Kärlek


Magnitude 5.7 - SOUTH OF JAVA, INDONESIA

2010 February 11 18:43:08 UTC

Earthquake Details

Magnitude 5.7
Date-Time
Location 10.063°S, 113.847°E
Depth 53.9 km (33.5 miles)
Region SOUTH OF JAVA, INDONESIA
Distances 215 km (135 miles) S of Jember, Java, Indonesia
215 km (135 miles) SW of Denpasar, Bali, Indonesia
260 km (160 miles) WSW of Mataram, Lombok, Indonesia
900 km (560 miles) ESE of JAKARTA, Java, Indonesia
Location Uncertainty horizontal +/- 9.6 km (6.0 miles); depth +/- 13.5 km (8.4 miles)
Parameters NST= 48, Nph= 48, Dmin=179.3 km, Rmss=1.36 sec, Gp= 86°,
M-type=teleseismic moment magnitude (Mw), Version=7
Source
  • USGS NEIC (WDCS-D)
Event ID us2010spbe

flaskpost..

BALI! Oja, det här är livet. Just nu sitter jag ut på balkongen och tittar på solnedgången, har precis kommit upp från poolen efter lite bad och en öl. Livet är fantastiskt.
Tyvärr så har jag inte försökt mig på att glida vattenbräda än, vågorna är nästan obefintliga och jag har självklart skadat mig. Så för närvärande har jag ett sår på armen efter en kaxig klädhängare och två tår på vardera fot har pensionerat sig. Förhoppningsvis är jag återställd inom ett par dagar för imorgon flyger vi till Lombok där jag SKA surfa.
Så runt 10 tiden svensk tid imorgon vill ja att ni skänker en extra tanke till mig för då ska jag åka lokalt propellerplan och det kan ju gå... Ja hur som helst.

Kärlek från Kuta beach Bali

Kan knappast bli bättre än så här...

Nu är ännu ett paket hemskickat, väskorna är incheckade, magen är mätt och om ett par timmar befinner vi oss i ett nytt land. Landet är som tidigare nämnt Indonesien och där blir första stoppet Bali. På Bali ska jag surfa, bestämt! Hur tjejen som inte kan stå upprätt på plan mark ska kunna stå på en platsbräda och samtidigt få den att flyta på vattnen är en gåta, men svaret finns där ute någonstans. Kanske är det att binda fast båda fötterna vid brädan eller att innan ta så mycket morfin att jag inte känner vilka ben i kroppen jag bryter..
Nåja, lyckas jag åtminstonde stå i en fjärdedels sekund så är jag nöjd. Så håll tummarna så hörs vi i nästa land..
En sista slängpuss från Malaysia kommer här *SMACK*

Ps. Peter hälsar

Hello, My name is Thelese men you can kalla mig Yoko.

En ny stad, nytt tempo och nya möjligheter. Nu har vi landat i Kuala Lumpur, det blir bara en kort visit då vi ska ta oss till Indonesien i början på nästa vecka. Det ska bli skönt att komma tillbaka till slappa dagar på stranden och främst så ska det bli kul att träffa Kalleman.
Kalle är Peters kompis från vara, så ska träna upp min svenska som endast lever på grund utav bloggen. Varasvenska är ju inte riktigt svenska men den får duga, den lär ju vara bättre än min i alla fall som just nu låter nått så här "Igår när jag stjälde din öl Peter, ja den var gott ska du veta." Desto bättre än min svengelska: "jag vet att we dont have to göra det men I want to göra det." Its me and Victoria Silverstedt, BFF´s. Hon är lite som min John Lennon och jag hennes Yoko Ono. För jag kör mer på den asiatiska dialekten.. Can I have som Liiiice pleeease?!"

So smiiiile and have a weeely nice day evelybody, Ovel and out!

Tacoskväll..

Idag ska vi ha gäster.. Allt jag undrar är VARFÖR DRACK VI ÖL IGÅR? men men det är bara att ta tag i det. Jag och Peter ska städa, laga mat och göra oss fina. Just nu sover Peter och jag bloggar. Det ser ut som det här kommer gå bra...

Bara för att jag är lite elak...

så måste jag ju berätta att vi precis har spenderad över fyra timmar med öldrickande, bastu och bad i poolen. Sen att grannarna klagade och att Love (killen från dataspelet) halvt dränkte sig själv är bara ett litet tillägg.. Tänkte på er där hemma en stund.. Allt jag kom fram till var STACKARS ER...! Kärlek från Malaysia

Mina eSS i rockärmen..

När man är på andra sidan jorden så länge som vi är behöver man någon pålitlig där hemma som kan hjälpa en med posten, inskrivningar i skolan, bankärenden om det skulle behövas och mycket mer.
Så detta blogginlägg tillägnas mina smultron Sanna och Sara. Utan er skulle allt vara otroligt krångligt och svårt. Utan er hade denna resa inte flytit på så bra som den har. Ni två är guld värda och er vänskap är den finaste man kan få. Jag är er evigt tacksam, kärlek i mängder till er.

Ps. ett stort tack till min snälla storasyster Åsa som också har hjälpt mig extremt mycket.

RSS 2.0