Sihanoukville-Cambodia-Asia

Sihanoukville, Cambodia, Asia:

Dagar spenderade i staden: 10

3/5 Tebbisar


Boende:
När vi kom till staden blev vi dumpade på en ödegata nära en av de stora stränderna i Sihanoukville. Klockan var sex på morgonen och de enda människor vi hittade för att rådfråga var två fulla engelsmän som irrade omkring mitt i vägen. Kraven vi hade var budget och wifi. Vi blev tipsade om Hooha House och vi tog oss dit. Stället såg ut som ett svenskt radhusområde med en amerikansk touch. Väldigt små rum, få ställen att ha sina kläder, tv, varmvatten och fläkt. Pris: 6 dollar per natt för två vuxna.

Mat: Maten var billig och på det flesta ställen ganska god. I jämförelse med Siem reap så blev jag positivt överraskad. En måltid kostade oftast mellan 2-4 dollar. Bästa stället att beställa hem ifrån var Happy herb pizza. Det regnade sju utav tio dagar så vissa dagar blev det att vi beställde upp till tre gånger.
Favoriträtt: Beef steak, svampsås och pommes på Papagayo. Smakade svenskt!

Krogliv: Vi hängde mest på pubarna längst stranden och det blev endast en riktigt utekväll. Då hamnade vi på Utopia som var helt okej. Enda negativa var att de marknadsförde att de hade två pooler. Två tomma pooler... En öl kostade runt en dollar på det flesta ställen men det var inte allt för svårt att hitta ett ställe som sålde öl för 50 cent.
Favoritpub: Svårt val har nog ingen i Sihanoukville faktiskt.

Shopping: Utbudet på shoppingen i Sihanoukville var grymt begränsat. Det fanns en stor marknad som i stort sett inte sålde någonting vettigt. Vi hittade en liten butik med några få kläder som var okej längst huvudgatan men ingenting mer än det..
Mitt favoritköp: En svart topp/klänning.

Trafik
: Vi hyrde en motobike och tog oss fram bra på den. Som jag berättade tidigare såg vi en olycka (som var riktigt korkad) Trafiken är relativt lugn. Dock kan poliserna försöka lura turister som kör själva. Så det var bara att tänka på att stanna vid rödljus (ingen Khmer gör det), inte ha lamporna på under dagen och titta extra mycket efter mörk klädda människor som gick längst vägarna på kvällarna.

Staden får 3/5 Tebbisar för att det är en mysig strandstad. Det finns några stränder som man kan få vara ensamma på under lågsäsongen. Ortes var stranden som vi bada mest på. Det negativa var att vi kom precis i början av regnsäsongen så mycket tid spenderades på guesthouset. Många försökte lura en på pengar när det kom till växel och plusade gärna på en eller fyra öl extra på notan. Bästa med Sihanoukville:

Bekvämligheten. Allt fanns tillgängligt när du än ville ha det. Vi åt kaviar med knäckebröd halv ett en natt.

Sämsta med Sihanoukville: Regn, regn, regn.

Kommentarer
Postat av: Louise

Hej,läste lite här nu..du skriver att det regnar mycket...vilken period var ni där i?

Vi ska åka dit nu om 5 veckor och backpacka runt nämligen:) va får vi inte missa där, har du några tips om saker vi bör och inte bör lägga pengar på?:) tacksam för svar!

2010-11-09 @ 15:51:51
URL: http://louisebergochdalbana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0