Att resa lite billigare..

Några tips om att resa billigt (gäller främst i Asien) :

 

Boka din resa direkt genom bolaget istället för att gå till en resebyrå.

Wikipedia är ett bra alternativ för att hitta de billigaste flygbolagen till just de landet ni ska.

Exempel på billiga flygbolag: Ryanair, Airasia, Finnair, Mr.jet, Easyjet, One two go..

 

Boka guesthouse/hotell/hostel när ni kommer fram.

Vill ni vara säkra på att ha ett billigt boende innan så gå in på hostelworld och leta reda på ett som passar er plånbok men boka inte där. Utan leta reda på numret till hostlet istället, ringa och boka (slipper man extra avgifterna på nätet)

 

Res med buss eller tåg inom landet.

Bussar och tåg går att boka genom olika resebyråer I den stad ni vill resa från och är hyfsat billiga men vill ni ha ett ännu billigare alternativ så åk till den lokala buss-/tågstationen och köp biljett där.

 

Ät på gatan.

Även om maten i de flesta restauranger är hyfsad billig så kan ett mål på gatan alternativt någon liten lokal restaurang kosta ca 10 kr per person. Vilket blir stora summor i slutändan som man kan lägga på annat kul.

 

Köp en vattenkokare!

Om ni reser en längre period, köp en stålvattenkokare som ni kan göra havregrynsgröt i på morgonen, mosa lite bananer och häll i lite mjölk så vips har ni en billig och supergod frukost (mycket godare än alla vita toast som serveras överallt i Asien)

 

Där har ni lite tips, kan ju alltid hoppas att de kommer till någon nytta. Och är det något ni undrar över (eller vill tillägga), tveka inte att skriva!

 

PS. Mina skolböcker som vi trodde var fast i nått ingetland mellan Sverige och Malaysia har faktiskt dykt upp. Så imorgon/idag (kl är 05.30) är det full fart till Thailands ambassad för att ansöka om två månaders visum sen blir det hämta böcker (tror även det finns lite äkta svenskt godis nedpackat) Kan inte bli bättre än så..

 

Skepp o hoj, här i Asien finns ingen oboy!

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: liv

sv: nja.. inge bra egentligen.. bara nått krims man skrev i hop för att man var tvungen.. men om du ber snällt så kan ja lägga upp nån jag skrivit som är bra på riktigt:-)

2010-03-23 @ 19:38:47
URL: http://longgone.blogg.se/
Postat av: liv

det blir nog en converse,, en blå som jag hittade på åhlens idag :-) eller en RÖD; el GRÖN adidas... kan verkligen inte bestämma mej, men en blå e ju mest mej, men liiiiite coolare med en röd adidas, hittade en i guld oxå.. den va as mäktig, men lite för mkt :-)

2010-03-24 @ 20:16:01
URL: http://longgone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0